Det kan aldrig vara nyttigt med så mycket frisk luft!

maj 11th, 2013

Idag har jag styrt i trädgården från halv tio till halv åtta.

Först silikonade jag det på växthuset jag inte hann igår. Utom högst upp på utsidan av taket, för dit når jag inte. Det var svårt att få ett jämnt flöde på silikonet, så direkt snyggt är det inte. På sina ställen ser det, som min kära far så målande skulle uttrycka saken, apskit ut. Men hur ofta blir det riktigt bra första gången man försöker med något?

På några ställen måste jag nog bättra på lite, men i stort sett är det klart.

Sedan var det ju dags att göra något åt ”golvet”. Det måste tätas mellan ramen huset står på och marken. Där är en springa på någon decimeter. Jag vet inte hur jag ska göra en permanent lösning, men något tillfälligt måste jag fixa innan jag kan ställa in några växter. Tjock, vit markduk har jag massor av, så den bestämde jag mig för att använda. Men så var det ju det där med att fästa den. På marken är det bara att lägga stenar och brädor. Men hur sätter man fast den i ramen? Efter  att ha provat några idéer som inte alls fungerade kom jag på det. Klädnypor! Det ser lite kul ut, men bara det funkar så är jag nöjd.

Jag avslutade med några säckar täckbark. Kanske får de första växterna flytta in i morgon.

 

007

 

Så planterade jag mina små kålplantor i ena odlingslådan. Och sådde några rädisor mellan ett par rader.

De är rätt tätt planterade, men jag räknar stenhårt med att en del av dem kommer att dö. Annars får jag väl gallra om det behövs.

 

003

 

Så har jag vattnat och rensat ogräs, rört om i komposten och vattnat den, plockat bort vissna blomställningar från klätterhortensian, plockat av ogräsblommor för att i alla fall hindra dem från att sprida sig med frö, klippt gräs och kirskål.

Och njutit av tulpanerna som just slagit ut.

 

010

One Response to “Det kan aldrig vara nyttigt med så mycket frisk luft!”

  1. Gunilla skriver:

    Vilken fröjd för ögat med alla tulpaner! Kram!

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu