Min nationaldag

juni 6th, 2013

Som svensk bör man naturligtvis fira nationaldagen på typiskt svenskt manér, det vill säga undvika alla former av överdrifter,  folksamlingar och glädjeyttringar i offentliga sammanhang. En svensk är dessutom flitig och strävsam. Däremot får hon njuta av vacker sommarväder när det infinner sig. Då kan hon till och med få sätta sig ned och njuta av värmen en stund. ;-)

Så jag började dagen med frukost i solen på trädgårdsbänken. Sedan tog jag mig äntligen för med att röja i förrådet. Det var på tiden, för det gick knappt att ta sig in.

 

001

 

Nu är det betydligt bättre. Rena fröjden att gå in där, faktiskt.

 

cats

 

I städningen har också ingått att rensa bort allt planteringsrelaterat från tvättstugan, eftersom det ska ha sin egentliga plats i förrådet. Underbart att få ordning där igen!

Det som återstår är att hänga upp alla redskap, men det kräver inköp av krokar.

 

004

 

Sedan har jag planterat ut en murklocka och en cyklamen i trädgården. De stod bredvid varandra i köksfönstret och drabbades av någon ohyra, som jag inte riktigt fått bukt med. Så efter några dagas avhärdning har de nu fått flytta ut på riktigt. Jag hoppas att de överlever.

 

007

 

Nu ska jag sätta mig och njuta av en god bok och lite ”glass” bestående av frusna hallon blandade med grädde.

Trevlig nationaldag på er alla!

One Response to “Min nationaldag”

  1. Karin skriver:

    Klok reflektion. Här har den strävsamma frun städat altanen och slipat trädgårdsmöbler, bakat rabarberpaj och läst en god bok på den nystädade altanen. Helt ursvensk anda!

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu