Gillar!

juli 19th, 2013

Jag gillar när människor tänker till kring vardagens små problem och förtretligheter. Det där som är så vanligt att man knappt tänker på det – det är ju bara så det ÄR.

Jag hittade två sådana där fiffiga saker i måndags och är fortfarande upprymd över det.

Den första löste mitt problem med att jag inte kan fästa en krok för disktrasan på väggen i köket. Kakelplattorna är inte släta, så varken sugpropp eller klisterpropp funkar. Jag vill inte borra i kaklet och avskyr att ha trasan hängande på kranen. Så trasan har legat på en upp-och-nedvänd liten trådkorg i säkert ett år, i väntan på en lösning.

Men så, som sagt, har någon tänkt och nu ser det ut så här:

 

001

 

Den andra fiffiga saken är denna:

 

003

 

Det ser ju ut som en alldeles vanlig slev. Men skenet bedrar. Den har en liten klack mitt på och en metallkärna i änden på skaftet. Och – tadam-

004

 

 

 

när man lägger den ifrån sig lutar den bakåt och bänken förblir alldeles ren och okladdig! Om det fanns ett nobelpris för köksattiraljer, skulle detta vara en klar kandidat!

Men i bland kan de gamla lösningarna vara de bästa. Efter mycket irritation över mitt durkslag, som inte vill hänga kvar över diskhon, utan bara ramlar ned hela tiden, så köpte jag detta:

 

009

 

Ett hederligt emaljerat med en hög och bra fot, utmärkt att ställa i hon. Jag måste ha ett durkslag som fungerar nu när jag skördar och förväller så mycket av det jag odlar.

 

3 Responses to “Gillar!”

  1. Cecilia skriver:

    Ja, det är alldeles för många saker som designas nästan enbart med tanke på utseende och inte på funktion! Alla dina tre saker här har ju både bra, för att inte säga utmärkt, funktion och ser ändå väldigt trevliga ut! Så borde det alltid vara. Ju!

  2. Gunilla skriver:

    Praktiska grejer är bra att ha. Har också skaffat ett durkslag på fot och slipper mycken irritation. Det är bra! Och slevarna … Var har du handlat?

    • KataM skriver:

      Sleven är köpt på Kopp och kanna i Vadstena. Där finns mycket praktiska saker för köket, du får titta in där nästa gång du kommer häråt!

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu