Aktuellt från trädgården

juli 20th, 2013

Kålen som varit så förskonad från skadedjur, är nu rejält drabbad. Nästa skönt på sätt och vis att väntan är över. ;-)

Fjärilsägg har jag krossat, det är inte så mycket att orda om. Men bladen gnags på av tvår sorters skalbaggar. Den ena är nog antingen jordloppa eller rapsbagge. Den andra kan jag inte ens gissa på. De är hur som helst duktiga på att perforera bladen. Tacksamt nog har de än så länge inte gett sig på grönkålen i någon större utsträckning. Min plan nu är att skörda grönkål kontinuerligt innan de hinner dit. De andra kålsorterna ärter jag ju inte bladen på, så där är det inte så farligt.

 

cats

 

Tomaterna verkar må förträffligt, men jag undrar om alla frukt kommer att bli för tung att bära. Ska man gallra tomater?

 

002

 

Små, små paprikor har jag också. :-)

 

cats

 

Och så har jag skördat min första polkagrisrandiga rödbeta. Den ska nu tillagas i ugn tillsammans med lök, squash och korv och ätas med fetakeso. Det kommer att bli sååå gott!

 

012

One Response to “Aktuellt från trädgården”

  1. Cecilia skriver:

    Elaka små kryp!
    Tänk så mycket härlig, riktig mat du får i dig från din trädgård. I går åt vi nödlösning i form av microvågsugns-färdiga enportions rätter och det var inte gott och man blev liksom konstigt mätt och var lika hungrig igen efter kort stund. Fusk och låtsasmat!
    Tror att man ska gallra tomater och tror att man kan koka chutney eller så på de bortgallrade gröna!

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu