Ömsom vin, ömsom vatten

augusti 4th, 2013

Nu blommar jordgubbarna, de jag sått själv,

 

007

 

 

hortensian

 

006

 

och näst intill svarta petunior och luktärt som också kommer från fröer.

 

008

Men allt lyckas inte. Tanken på att låta högstubben bli en blomsterpelare med hjälp av indiankrasse var god men fungerade inte. Jag glömde nog bort att vattna där lite för länge, så allt vissnade.

 

004

 

Kållandet är nu bara en skugga av sin forna frodighet. Till sist hann fjärilar och småbaggar ifatt mig. En del plantor har jag helt sonika rivit upp. Andra har jag tagit bort de flesta bladen på., men jag ger dem en chans till innan de också hamnar på komposten. Tyvärr ar sidoskotten på broccolin inte fina, kanske har baggarna gett sig på dem också. Men nu har jag skaffat ett nät, som egentligen är en gardin, till nästa år. Det kommer definitivt att stoppa fjärilarna och förhoppningsvis även baggarna.

 

cats

One Response to “Ömsom vin, ömsom vatten”

  1. Cecilia skriver:

    Jag minns ett år när mor och far fick larver i kållandet; de kröp omkring överallt, in i huset, upp längst väggarna…
    Högstubben kommer att bli underbar nästa år!
    Jag tycker att du varit fantastiskt framgångsrik i ditt odlande!

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu