Efterlängtad nyhet på Ravelry

september 14th, 2013

I går kväll när jag tittade in på Ravelry, upptäckte jag en nyhet som jag hoppats skulle komma. Nu kan man inte bara lägga sina handspunna garner till stashen, nu kan man också göra spånaden till projekt; lägga upp sin fiberstash och skriva ungefär hur mycket fakta som helst om garnet man spunnit. Jättekul!

Så nu håller jag på att uppdatera stashen av handspunna garner, för tidigare har jag inte brytt mig om att lägga dit allt. Det blir lite si och så med alla uppgifter, orkar inte lägga ned alltför mycket jobb på det. Men det ska i alla fall bli bra att ha en ordentlig förteckning över alla garner, så att jag inte måste tömma skåpet varje gång jag vill påminna mig om vad jag har.

När jag är klar med det, ska jag lägga upp alla fibrer, så jag får koll på det också.

Det ska bli  skönt att få ordning på allt.

Dessutom är det ett gyllene tillfälle att tömma skåpet helt. Nu ska jag skapa (ännu) bättre ordning, kolla att där inte finns någon mal och spruta på mer cederolja för att avskräcka de malar som kanske letar sig dit framöver.

 

018

 

016

 

(Det stör mig lite att jag använder ordet ”stash”. Vad är det för fel på ”lager”?! Men det blir så i garnsammanhang. Nästan alla gör det, påverkade av engelsspråkiga bloggar antar jag. Så jag har bestämt mig för att sluta kämpa emot och se det som ett slags fackuttryck för garn- och fibernördar på nätet. Sportfånarna verkar ju inte skämmas för alla sina engelska uttryck och vad är egentligen skillnaden? ;-) )

One Response to “Efterlängtad nyhet på Ravelry”

  1. Cecilia skriver:

    Det ser fint ut som det är, tycker jag. Men jag förstår vad du menar. Jag har nog börjat anteckna på tre olika ställen vad jag spunnit, hur många meter, hur mycket de väger samt var ullen kom ifrån…men tappar liksom ganska snart initiativet!
    KANSKE skulle jag klara det bättre på R?

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu