Septemberrapport från trädgården

september 15th, 2013

Jag har rensat i djungeln.

Inte gått fram med machete bland tigrar och giftormar kanske, men väl med kniv bland pantersniglar och spindlar. Och det kan vara djungligt nog för en viking. ;-)

Nu när solen inte står så högt längre, tänkte jag att alla blad skuggar väl mycket där inne i växthuset. Dessutom blir det väldigt fuktigt när jag inte kan vädra lika mycket som tidigare, vilket lett till att det uppstått en del mögelangrepp på blad och kvistar. Två problem med en och samma lösning: minska bladmassan. Tomaterna har jag beskurit ordentligt, för det har jag läst mig till att de tål. Med paprikorna har jag varit lite varligare för säkerhets skull.

 

004

 

Det blev mycket luftigare och det var inte alls lika fuktigt i morse som det varit på sista tiden.

Jag har varit lite tvivlande till om paprikorna skulle hinna mogna. Men nu har några av dem börjat skifta färg, så det finns hopp om det!

 

cats

 

Odlingsbänkarna blir allt tommare efter hand. En sak som jag inte ätit så mycket av, är amaranten. Den är god, men blommorna är så vackra att jag hellre njuter av dem. I bakgrunden sys gröngödslingsväxterna jag sådde i kållandet. Kul att de trivs så bra.

 

006

Comments are closed.


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu