Ovanligt skäl för tankar kring nytt stickprojekt

september 20th, 2013

Jag är kraftigt stickberoende. Därför startar mina projekt sällan för att jag faktiskt behöver ett plagg, utan för att jag behöver sticka. När ett projekt börjar närma sig slutet, planerar jag ett nytt bara för att inte plötsligt sitta där med tomma stickor. Så oftast letar jag helt enkelt tills jag hittar ett mönster jag gillar. Eller förälskar jag mig i ett garn och väljer vad jag ska göra utifrån det.

Men nu sitter jag här och planerar på ett helt annat sätt.

Det slog mig härom dagen att jag inte har något höst-ochvårplagg som jag verkligen gillar. Jag har en sommarjacka som fungerar med en kofta under, men jag gillar den egentligen inte så värst. Det är inget fel på den, men det är inte jag.

Men så stod jag och klämde på ett Lettlopi-garn och då slog det mig plötsligt att jag så klart ska sticka en jacka i islandsgarn. Varför har jag inte tänkt på det tidigare?

Så nu har jag surfat runt, hittat en mönsterbok med flera tänkbara alternativ och beställt den. Just nu funderar jag mest på modell nummer 4, Nordurljós. Det känns lite som en utmaning, för jag tror att det är en rundstickad modell som man klipper upp i slutändan. Och dessutom är mönstret på engelska. Men det ska nog gå bra. Och det känns roligt med ett riktigt stort projekt som omväxling. Så till våren ska jag förhoppningsvis ha en ny fin jacka att klä mig i. :-)

Comments are closed.


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu