Nya böcker

september 18th, 2013

Häromsistens fick jag ett oväntat tillskott i kassan och då bestämde jag mig för att skicka efter ett par böcker som jag suktat efter. Och idag damp de ned i lådan.

Det ena är en bok om olika sätt att lägga upp och maska av. När man stickar så mycket som jag gör, är det ju lite löjligt att inte utöka sin repertoar. Särskilt med tanke på att det ibland faktiskt spelar roll rent praktiskt. Som att få en mer elastisk kant när man stickar sockor.

Det andra är en bok om att sticka tröjor/koftor uppifrån-och ned. Jag har ju blivit väldigt förtjust i det, via TantKoftas fantastiska beskrivning. Men jag vet inte riktigt hur jag ska variera modellen, så projekten blir rätt lika. Jag fattar liksom inte hur man gör en V-ringning och andra sådana variationer. Hoppas att polletten kan trilla ned nu!

 

002

 

Vad gäller trädgården, så har jag skördat allt som fanns av fjolårets persilja. Jag har hört att den ska bli besk och otäck när den gått i blom, men det tycker jag inte alls stämmer. I frysen får den nog inte plats, måste spara utrymme till annat. Så det får bli örtsalt istället.

 

003

 

När jag tagit vara på det som såg fint ut, drog jag upp resterna och rensade bort ogräs. Sedan lade jag dit markduk.

Resten av det landet täckte jag redan i våras. Nu lyfte jag lite på duken och så här såg det ut:

 

cats

 

Det är rödmyrorna som bosatt sig där i det mysiga mörkret. De finns överallt, men jag tror inte att de gör någon egentlig skada, så jag kan nog samsas med dem.

Planerna med det här landet är att det ska få vara täckt nästa säsong med. Framåt höstkanten tänker jag så gröngödslingsväxer som jag sedan myllar ned. Hoppas också att ha lite färdig kompostjord att använda. Det är mycket lera i jorden där och tyvärr har jag inte kunnat undgå att trampa i landet, så det kommer nog att krävas en hel del arbete innan det blir ordning på det. Men jag gillar att ha den där typen av långsiktiga projekt. Allt måste inte gå så för hela tiden, det är vilsamt att låta saker få ta sin tid, tycker jag.

One Response to “Nya böcker”

  1. Cecilia skriver:

    Härliga böcker, håller med dig om det där med att utvidga repertoaren! Jag håller också med om det där med att allt inte behöver gå så snabbt, omodern men viktig tanke!

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu