Odlingssäsongen går mot sitt slut

september 24th, 2013

Det känns som om nattfrosten inte är långt borta och jag vill inte riskera mina paprikor. Så idag har jag skördat dem. Här ligger första omgången och väntar på att skäras i bitar och frysas in.

 

007

 

Fast en planta har börjat mogna, så den får bo i ateljén tills frukterna förhoppningsvis blir helt röda.

 

002

 

Lite synd är det ju att paprikorna inte hann mogna, trots den varma sommaren. Men de går ju bra att äta omogna också.

 

När jag nu fick utrymme över i växthuset, flyttade jag dit de tomatplantor som bott på terrassen. Dem har jag fått bära in nattetid ett tag. Så sparar jag lite jobb. Men täcka i växthuset får jag ju göra i alla fall.

Jag har varit trött den senaste veckan och inte riktigt orkat ägna mig åt trädgården. Hoppas bli lite piggare i helgen, så att jag kan ta tag i lite av allt som behöver göras nu. Rengöra krukor, flytta en ros, skörda den sista mangolden (om den inte hinner frysa), klippa gräs en sista gång. Det vore skönt att få lite sådant gjort.

Comments are closed.


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu