Det kanske blir en kjol före jul i alla fall

december 14th, 2013

Jag hittade mönsterpappret. I själva verket höll jag det i min hand för bara någon vecka sedan. Det var bara det att jag letade efter en rulle, medan det här var ark som låg i en plastficka i A4-format.

Tyvärr är pappret inget vidare, mer än lovligt tunt och sladdrigt och med en massa rutor som bara gör det svårt att se sina egna linjer. Och inte blev det lättare av att vaxduken på bordet också är rutig. Så det blev riktigt bökigt och massor med feldragna streck.

 

001

 

Men nu är en mönsterdel ritad och klippt. Jag vek mitt tyg dubbelt och lade på mönstret för att vara säker på att tyget kommer att räcka. Och det verkar ju inte vara någon fara med den saken.

 

002

 

Jag tror inte att jag bökar med att göra några fler mönsterdelar, utan flyttar runt den jag har. Och efter helgerna ska jag se till att köpa lite bättre mönsterpapper, så jag har nästa gång jag får ett sömnadsryck.

Tyget har legat ihopvikt med andra tyger över sig i några år och ser ut därefter. Nu har jag brett ut det på bordet och gått över det med duschflaskan. Förhoppningsvis är det mindre veckigt när det har torkat.

Comments are closed.


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu