Blommor och kjol

december 17th, 2013

Igår kom mamma och pappa på besök. Mamma, som till skillnad från mig är riktigt duktig på det där med blommor, hade med sig två julgrupper som jag nu gläds åt.

 

003

 

006

 

Idag har jag fortsatt med kjolen. Jag jobbar en liten stund i taget och tänker däremellan. Det är länge sedan jag sydde och jag vill inte förivra mig och göra fel. Men en första provning är gjord och det verkar lovande.

Svårast är det med fickorna. Jag borde egentligen ha sytt dem i ett tunnare tyg, men det kan jag inte få tag på innan jul. Fast jag har ju alltid ganska långa tröjor/koftor som hänger över, så det kommer nog inte att synas om det blir lite klumpigt.

 

cats

 

En liten rättelse från ett tidigare inlägg får jag nog göra. När jag tog fram tyget, som ju legat nedpackat några år och bleknat i minnet, insåg jag att det inte är vadmal. Ylle, ja, men lättare valkat än vadmal. Vilket faktiskt är bra, för det är en kypert och valkningen är inte hårdare än att man ser ränderna. Jag gillar kypertränder! :-)

Comments are closed.


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu