Hoppas alla har haft en riktigt god jul!

december 27th, 2013

Själv har jag firat en underbar jul på Heliga Hjärtas Kloster. Kameran har mycket medvetet fått vila, så några bilder blir det inte. För mig är det viktigt att ”stiga åt sidan” ibland, glömma allt som hör vardagen till och bara vara närvarande i stunden utan tankar på till exempel kommande blogginlägg.

Som julgåva fick gästerna ljus ur systrarnas egen tillverkning. Finast är det tregrenade, som nu står på hedersplats i vardagsrummet.

 

011

 

(Ingen vidare bild, det där med att ta kort i halvmörker är inte så lätt.)

Jag broderade en del tidigare i höstas, som någon kanske minns, men jag har inte lagt ut bilder på vad jag gjorde. Man får ju vara lite försiktig med presenter, ifall mottagarna skulle råka läsa bloggen. Men nu är det fritt fram.

De enda jag ger julklappar till numera är mina två syskonbarn och i år blev det alltså var sin hemgjord klapp.

Den yngste fick en julbonad

 

002

 

001

 

och den äldsta en duk.

 

005

 

003

 

Bonaden fungerar också som slips, hälsade mottagaren när han tackade per telefon. Jag sa att då var det ju två klappar i en, så nästa år får han ingen. Fast han verkade inte riktigt ta det på allvar. Konstigt! ;-)

 

One Response to “Hoppas alla har haft en riktigt god jul!”

  1. Cecilia skriver:

    En annorlunda jul mot hur många andra firar! Underbart vackert ljus du fick.
    Tycker att dina broderier är väldigt fina också, duken påminner mig om en julduk min mamma brukade lägga fram.

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu