Gott Nytt År!

december 31st, 2013

Jag var ute en sväng i trädgården i eftermiddags och upptäckte att både julrosor och smultron (!) blommade. Jag gladde mig särskilt åt att julrosen jag flyttade står i full blom. Det är lite nervöst att flytta växter, jag har ju ingen vidare rutin på det.

Nyårsfirande har aldrig riktigt varit min grej. Jo, när jag var barn var det ju fantastiskt att få stanna uppe ända till midnatt. Att jag sedan till min stora besvikelse ofta somnade innan det magiska tolvslaget är en annan sak.

Men nu tycker jag mest det är jobbigt. Det blir så lätt smått sentimentalt och så ”måste” man sitta uppe och vänta på att klockan ska slå tolv. Jag brukar få kämpa mot sömnen med alla medel.

Så jag gör en repris på förra årets hemma-nyår. God mat ska jag laga, har redan börjat förbereda för det. Och så blir det nog en god film, eller något trevligt att läsa. Och läggdags före tolv, om jag inte skulle råka vara väldigt pigg när det närmar sig. Ett lite udda firande, men jag har aldrig utgett mig för att vara normal… ;-)

Till sist: det verkar som om kommenteringen fungerar igen.

Jag önskar alla mina läsare ett riktigt Gott Nytt År!

 

cats

4 Responses to “Gott Nytt År!”

 1. Birgitta skriver:

  Men så härligt att hitta någon som firar nyår ungefär som jag själv… :-) Tack för din hälsning på min blogg. Det är nog bara hösten eller något, jag kan inte ens komma på vad jag gjort sen jag skrev där sist. Julstädat och bakat förstås, men ändå. Önskar dig en skön och lagom lång kväll, och ett gott nytt år!

 2. Cecilia skriver:

  Stilla nyårsfirande innebär fräsch start på nya året, det tycker jag är värt en hel del!
  Vi upplevde 12-slaget, drack lite fuskchampagne och tittade på det hela galna fyrverkeriet utanför fönstret…och sedan gick vi och lade oss!
  Härligt med julrosen, jag har haft ögonen på en på väg till jobbet hela december, det lyser upp med blommor som blommar äkta och självmant mitt i vintern.
  Jag önskar dig ett gott nytt 2014!

  • KataM skriver:

   Själv vaknade jag till vid tolvslaget, då det började smälla runtomkring. Men jag somnade snabbt igen och vaknade pigg och utvilad vid sextiden. Vet inte när det senast hände en nyårsdag, men det var en skön känsla. :-)

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu