Fyndigt

januari 5th, 2014

Shopping är inte ett av mina intressen, jag tycker mest att det är jobbigt att gå i affärer. Men när jag var hos föräldrarna blev det lite inköp som jag är riktigt nöjd med.

Dag ett gav jag mig ut tillsammans med mamma. Först begav vi oss till en second hand-affär där jag köpte en gryta. Har länge behövt en mellanstor, men jag vill inte ha något billigt av tveksam kvalité och bra grytor är dyra. Nu hittade jag en bra begagnad på 3 liter för 50 kronor. Inte illa.

 

020

 

Därefter for vi vidare till ”nyaffärer”. Först fick jag tag på en billig vaxduk, 15:-/m. Jag behöver ha något att skydda parketten i ateljén med när jag håller på med vatten och för det ändamålet vill jag inte betala normalpris. Den är rätt färgglad, kan man ju säga, skulle inte vilja ha den på bordet. Men till detta duger den bra.

 

010

 

Så hittade jag en penna som jag läste om på en blogg för bara några dagar sedan. Man raderar med värme, istället för ett vanligt suddgummi har den en plastknopp och så får friktionsvärmen göra sitt. Men det riktigt fiffiga – ur mitt textila perspektiv – är att man kan rita på tyg och sudda med strykjärnet om det blir fel, eller om broderiet inte riktigt täcker strecken. Hur fiffigt som helst!

 

013

 

Till sist fick den lilla naturvetaren i mig tag på ett köksmått och en dressingskakare à la laboratorium. Inte blev det sämre av att korken var lime-färgad – det är ju temafärgen i mitt kök. Se bara så bra den matchar kanten på skärbrädan till höger!

 

030

 

Andra dagen följde pappa med till återvinningen. Där hittade jag en rejäl blomkruka för en femtiolapp,

 

033

 

några rullar vävgarn,

 

026

 

och ett gäng djupa tallrikar.

 

018

 

De enda sopptallrikar jag haft fram till nu, tillhör finservisen som inte går att diska i maskin. Lite dumt, med tanke på hur mycket soppa jag äter. Jag är inte helt säker på att dessa tål maskindisk heller, för de är inte märkta. Men med priset 39 kronor för tolv stycken tycker jag att jag kan chansa.

Det kan vara trevligt med shopping! :-)

5 Responses to “Fyndigt”

  1. gunvor skriver:

    Min faster född i början på 1900-talet var en riktig finsömmerska och en pedant när det gällde allt vad sömnad heter. Du skulle sett en av hennes vinterkappor ivinrött ylle med grövit minkkrage. något så välskräddat har jag sällan sett. Kram!

  2. Anna Martina skriver:

    Var hittar man en sådan penna?

    • KataM skriver:

      Jag hittade den i ett vanligt varuhus, bokhandlar borde också ha den. Annars kan du googla på ”frixion clicker”, så hittar du nätbutiker som säljer den.

  3. Cecilia skriver:

    Vilka fynd!
    Grytan ser fantastiskt rejäl ut! Vaxduken är vårlig och fin! (Jag tror att jag ska sy ett skydd till grillen i vaxduk, den får gärna vara överdådigt färggrann!)
    Jag använder fixionspenna när jag rättar prov. Skulle jag tänka fel eller vilja ändra något blir det inte så kladdigt. Men min sort sätter sig efter några dagar och blir inte bra att sudda längre.
    Shopping som sådan är fasansfull men när man hittar bra grejor som man behöver kan det kännas rätt så fint!

    • KataM skriver:

      Tack för ”varningen” om pennan. Då ska jag se till att korrigera fel direkt och inte låta det vänta. Bra, på sätt och vis, för det blir en spark i baken att göra färdigt med en gång. Jag kan vara lite dåligt på det ibland, liksom… ;-)

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu