Förskedning

januari 19th, 2014

Nu har jag börjat förskeda gardinen. Jag har faktiskt ingen aning om hur jag ska bära mig åt med detta eftersom den ska ha både tätare och glesare partier och dessutom några glesränder. Så jag gör mig omaket att förskeda som jag sedan ska skeda. Kanske onödigt arbete, men det borde i alla fall inte kunna bli fel. Väl?

Skeden är också en chansning, faktiskt. Kanske blir varpen lite för tät, men jag bestämde mig för att använda en sked jag hade. Går det så går det, annars får jag köpa en ny och börja om igen.

Spännande, detta!

 

001

4 Responses to “Förskedning”

 1. Cecilia skriver:

  En sådan vacker skedkrok! Håller tummarna för att din erfarenhet gör att chansningarna går hem!

  • KataM skriver:

   Ja, jag älskar min skedkrok, den är underbar att arbeta med. Den är handgjord och köpt på Vävkompaniet.

 2. Birgitta skriver:

  Jag väver gardiner med tomrör. men jag räknar ut förskedningen över hela bredden- Alltså hur många lang jag har varpat och hur många rör jag ska dela upp förskedningen på. Man ska helst inte ha tätare sked än 50/10 när man förskedar. Inte så krångligt som det låter.
  Kram Birgitta

  • KataM skriver:

   Tack för tipset! Det var så jag först tänkte göra, men se blev jag osäker och vågade inte. Ska fundera på om jag orkar börja om. Annars vet jag till nästa gång.

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu