Hallå, hallå!

februari 3rd, 2014

Det blev visst ett lite uppehåll i bloggandet, har inte riktigt haft kraft och ork. Men nu är jag här igen.

Jag har kommit en bit på sovrumsgardinen. Det är för tidigt att säga om det kommer att bli bra. Kanske har jag gjort några av glesränderna för breda. Men jag ville ta ut svängarna lite för att testa vad som funkar.

Det är en tuskaft vävd på fyra skaft, väldigt enkelt med andra ord. Men ändå känner jag mig lite stolt över att det är min första väv någonsin utan vare sig solvnings- eller skedningsfel. :-)

Jag hade svårt att bestämma mig för om jag skulle väva med enkelt eller dubbelt inslag, men efter att ha sovit på saken, bestämde jag mig för det första. Tätheten får bli på känn, inget mätande och räknande.

Jag väver med bara två trampor och det är skönt som omväxling att inte behöva hålla koll på trampordningen. Det är liksom bara att köra på och det gör inget alls om jag har tankarna på annat håll.

 

017

Comments are closed.


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu