Fortsatta småbesvär med väven

februari 9th, 2014

Skedningsfelet var ju inte allt för besvärligt att fixa. Men det var inte slut med det.

Skaften betedde sig märkligt. Inget fel på skälet, men de lutade så snett.

 

003

 

Jag har lite svårt att förstå varför, en fyrskaftad kypert är ju inget konstigt. Kanske beror det på att väven är så smal, jag vet inte riktigt hur en trissvävstol beter sig i det läget. Jag testade att flytta ut trissorna en bit och då blev det bättre, om än inte bra. Tror jag kan leva med det som det nu är.

 

Nästa problem var inslagsgarnet. Jag hade tänkt väva med ett oblekt tunt, entrådigt lingarn av den styva sorten. Det funkade inte alls ihop med det mjuka bomullsgarnet. Fördelen var att det var lätt att hålla ut bredden, men väven nästan bubblade sig lite och det var helt hopplöst att få kanterna fina.

 

010

 

Så jag bytte till ett grönt bomullsgarn och hoppas att det räcker i alla fall till en av löparna. Sedan får jag byta till ett annat inslagsgarn – det gör ju inte så mycket om dukarna blir lite olika.

Här syns skillnaden:

 

005

 

Därmed är jag klar med provvävningen och redo att sätta igång på allvar.

 

Comments are closed.


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu