Optikerbesök

februari 13th, 2014

Idag har jag varit hos optikern. Har tänkt det senaste halvåret att jag nog behöver nya glasögon.

Och så var det! Jag satsade på  dyrare progressiva glas (med rejäl rabatt), men gratisbågar. Och så köpte jag bågar till läsglasögon, där själva glasen var gratis. Ack, denna kampanj-djungel! Men jag har länge tänkt att läsglasögon vore bra när jag håller på med mina textilier. Märker att jag blir ansträngd i nacken av att hålla huvudet i rätt läge för att se ordentligt och hoppas att det här ska hjälpa.

Optikern gjorde faktiskt min dag. Så fort jag fått av mig kappan och slagit mig ned, sa han ”Jag måste bara säga, vilka snygga kläder du har. Syr du och stickar själv och så?” Det fick jag bekräfta, för det mesta jag hade på mig var hemgjort. Det var inte det att han var textilintresserad själv, det märktes på hans frågor.

Hur ofta möter man en man utan eget textilintresse som, som ser att saker är hemgjorda, uttalar sig positivt om det och ställer följdfrågor? Nog kan det vara smart i ett yrke som hans att smickra kunderna, men att göra det på det här sättet kräver ju ändå något slags blick för saker och ting. Kanske har han en textil-hantverkande kvinna hemmavid…

One Response to “Optikerbesök”

  1. Anette skriver:

    Verkar vara helt ärligt från honom! Jag har progressiva när jag är ute i ”verkligheten”. Hemma kör jag enbart med mina läsglas och tittar över kanten på saker längre bort. Lycka till med dina nya och hoppas att de fungerar bra för dig, för det är ju verkligen viktigt att man kan se det man vill!

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu