Avokadosoppa

februari 13th, 2014

Jag läste om någon som lagat avokadosoppa och tänkte att det måste jag prova. Jag visste inte riktigt hur jag skulle bära mig åt, så jag testade något som verkade rimligt.

Jag mixade ihop avokado, crème fraiche, vitlök, citronsaft, paprikapulver och cayennepeppar. Sedan kokade jag upp vatten, grädde, salt och peppar, hällde i avokadomixen och kokade upp det hela. Klart!

När jag hällt upp soppan, lade jag i lite knaperstekt bacon.

Smaskens!

 

002

 

Jag misstänker att soppan som en sommarvariant är god kall med räkor i.

5 Responses to “Avokadosoppa”

 1. Anette skriver:

  Ser jättegott ut! Du är så himla duktig på att blogga så jag missar ju hälften av inläggen (till skillnad från mig som har tummen sitter hårt där bak just nu…). Trasan är toppenbra, hoppas du fått in betalningen. Jag har inte riktigt greppat det där med avocado men soppan ser ju god ut.

  • KataM skriver:

   Ja visst, pengarna är inkomna. Tack ska du ha!

   Det är bara ett par år sedan jag lärde mig äta avokado (det gick åt mycket citron för att det skulle slinka ned). Idag älskar jag det! Så det kanske lossnar för dig också en vacker dag. :-)

 2. Cecilia skriver:

  Åh, nu blev det så igen! Blir störthungrig när jag ser vad du lagat till!

 3. gunvor skriver:

  Ska du inte fundera på att ge ut en kokbok? Förslag till namn: stundens infall

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu