Provar ett nytt uppifrån-och-ned-mönster

februari 24th, 2014

Det är ett bra tag sedan jag köpte boken The knitters handy book of Top-Down Sweaters. Jag har ju stickat bra många koftor och tröjor utifrån Tant Koftas mönster, men ville gärna utveckla det hela lite.

Nu bestämde jag mig för att ta tag i saken. Plockade fram det sista jag har av mitt älskade grova silkegarn och satte igång med en tröja med runt ok – det är det jag allra helst velat förstå hur man gör. Inte svårt alls, visade det sig. Ökningarna gör jag med omslag, så att det bildas några hålrader. Om det blir en lång- eller kortärmad tröja får bero på hur långt garnet räcker. Jag har två påbörjade nystan, ett brunt och ett naturvitt, som jag kanske gör något mönster med i nerkanten.

Garnet är rätt grovt, som sagt, och jag använder stickor nummer 5, så det lär bli en snabbstickad tröja.

 

005

 

001

 

4 Responses to “Provar ett nytt uppifrån-och-ned-mönster”

 1. Anette skriver:

  Yes! Den här gången är jag med från början :-) . Jag har stickat några koftor uppifrån och ned och det är verkligen jättekul. Ska bli spännande att följa ditt projekt.

 2. Iréne skriver:

  Det där med rund halsringning skulle jag vilja förstå också!

  • KataM skriver:

   Enkelt förklarat: istället för ökningar vartannat varv vid raglanlinjen, gör man många ökningar jämnt fördelat ungefär var femte centimeter. Detaljerna beror på storleken och stickfastheten, så klart. Vet inte än hur det kommer att bli, men det verkar lovande.

 3. Iréne skriver:

  Tack för det! Låter inte omöjligt alls :)

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu