Tröjor

mars 13th, 2014

Nu ligger tröjan på blockning. Det tog tid på slutet, både för att jag stickade fel och för att jag fick lov att prova ett par olika sätt att avsluta. Min första tanke ratade jag oprövad för en idé som inte höll när jag testade den. Till sist blev det några slätstickningsvarv i brunt.

Jag är fortfarande lite skeptisk till bården, men det kanske mest är en vanesak. Skulle jag vantrivas förfärligt med den, får jag väl repa upp och göra om.

 

011

 

När jag satt och rippade min UFO-tröja i förmiddags, tänkte jag att jag skulle göra en annan tröja men pigga upp det hela med en annan färg. Satte mig och letade på nätet efter vilka färger som finns i det garnet och insåg plötsligt att jag faktiskt har två nystan i en melerad variant. Jag köpte dem någon gång bara för att jag gillade färgen, men har aldrig kommit på vad jag skulle använda dem till.

Nu har jag stickat en provlapp som jag tycker blev rätt bra. Tanken är att sticka en kortärmad tröja efter samma grundmodell som nu ligger på blockning. Oket tänker jag göra huvudsakligen i det melerade garnet, men men smala ränder i det enfärgade. Sedan får nedre delen bli enfärgad, det garnet har jag åtta nystan av, så det lär ju räcka. Återstår att se om jag kommer på någon annan idé på vägen.

 

012

 

Jag är inte helt säker på att det är den här tröjan jag ska sticka härnäst. Egentligen hade jag en annan på tur, som jag är väldigt sugen på och köpte stickor till idag. Jag får väl sova på saken.

 

One Response to “Tröjor”

  1. Anette skriver:

    Jag tycker nederdelen blev jättesnygg. Hoppas du kommer att trivas med den! Jag förstår inte hur du hinner sticka så fort. Men kanske att det går så sakta för mig beror på att stickningen mest ligger i stickkorgen :-)

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu