Brädhög

mars 21st, 2014

Här ligger min julklapp från pappa, material till två nya odlingsbäddar.

 

001

 

Han var här med dem i måndags eftermiddag. Nu ska jag behandla dem med linolja och balsamterpentin innan han kommer och snickrar ihop dem med mig som assistent.

Första momentet är att ställa dem i oljeblandningen och låta ändträet suga någon halvtimma. Först ställde jag två plankor i taget i blöt och tänkte att det här kommer att ta en evighet. Sedan insåg jag att om jag vänder plankorna åt andra hållet (det står en mindre fyrkantig burk i plåtburken) så får det plats med fyra brädor åt gången. Det är fint när man tänker till. ;-)

 

003

 

När det är gjort, ska de strykas med olja. Men först måste jag inhandla en pensel, det glömde jag så klart när jag köpte oljan och terpentinen. Och så måste det vara uppehåll och inte alltför blåsigt. Terpentinångorna är inte hälsosamma att andas in, så jag måste hålla till utomhus. Det är bara att hoppas på vackert helgväder!

One Response to “Brädhög”

  1. Anette skriver:

    Vilken toppenpresent!

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu