Dagens arbete

mars 22nd, 2014

Idag har jag mest stått och strukit min brädor med linolja och terpentin. Stanken är bedövande. Väntar på att dagens sista brädor ska ha legat en lagom stund innan jag torkar av överflödet, så jag har fortfarande arbetskläderna på och jag tycker att hela jag stinker. Det ska bli skönt att ta av dem och byta till något annat. Kläderna får väl hänga ute i natt och så fort jag är klar i morgon, åker de i tvätten.

Lite trädgårdsarbete har det också blivit. Jag har förberett min nya kryddväxtrabatt.

Jag började med att snygga till kanten mot gräset, göra den skarpare och lite mer välformad. Sedan markerade jag kanten med stenar. Sådana hittar jag både här och där i trädgården och då kan jag ju utnyttja dem.

Därefter blev det lite ogräsrensning. Det var inte mycket att ta bort, så jag var tydligen noggrann i höstas. Så lade jag dit lite fjolårslöv. Grävde inte ned dem särskilt noggrant, jag har gott om daggmask som gott kan göra lite nytta.

Till sist lade jag så dit ett par klivstenar.

 

003

 

Nu har jag lagt över markduk. Inte för ogräsets skull, utan som en markering till katterna att det här inte är en toalett.

 

 

One Response to “Dagens arbete”

  1. Cecilia skriver:

    Skönt att kunna ta itu med trädgården nu! Vi har köpt pallkragar och ska odla lite i dem. Jag stinker för jag har eldat i trädgården och vi har ingen dusch….

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu