Det går långsamt fram, men det går ändå fram

april 3rd, 2014

Trädgården prioriteras framför stickningen just nu, så är det bara.

Men det betyder ju inte att stickningen ligger helt nere. Långsamt växer Pi-tröjan och eftersom den ska vara kortärmad, börjar jag ana slutet.

 

002

 

Det färgade garnet räckte mycket längre än jag trott, jag kommer säkert att få lite kvar på slutet. Ärmarna blir färgade, men de kommer ju inte att dra så mycket. Av det beige garnet kommer jag att få massor över, så det blir väl en tröja till. Vissa garner verkar rent av förtrollade i sin dryghet.

(Drygt garn är bra, dryg person är dåligt. Språket är bra konstigt ibland. :-) )

2 Responses to “Det går långsamt fram, men det går ändå fram”

  1. Anette skriver:

    En så fin sommartröja! Visst är det roligt att fundera över språket och hur samma ord kan ha så olika betydelse i olika sammanhang. Häruppe sätter ju infödingarna o- framför allt och inget. Kan låta väldigt kul ibland för någon som kommer nerifrån :-)

    • KataM skriver:

      Själv gillar jag det där ”o-talet” och använder det nog ibland, så sörlänning jag är – det förtjänar att spridas över landet. Favoriterna är att knappen är oi och att någon är okommen. Det är ju så bra! :-)

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu