Fascinerande

april 4th, 2014

Hjärnan är fascinerande. Vissa saker minns man inte, fast det är viktigt och man verkligen anstränger sig för att komma ihåg. Och sedan plötsligt dyker det upp totalt oväntade saker från decennier tillbaka, helt betydelselösa saker som borde ha varit utplånade ur minnet för länge sedan.

Själv drabbades igår jag när jag fick All That Jazz i huvudet. Just det var inget konstigt, för det är lite av en favoritlåt. Men plötsligt byttes en bit av texten ut mot frasen ”jag tror jag alltid skulle vilja vara sjuk”. En mycket märklig mening, inte vill jag vara sjuk. Särskilt inte alltid.

Idag när jag vaknade malde det fortfarande runt i huvudet. Mycket irriterande! Men samtidigt fick jag en känsla av att det var något välbekant över det hela. Jag blev mer och mer säker på att jag läst eller hört de där orden någonstans, någon gång. Men var, det kunde jag inte komma på.

Så jag googlade på frasen och då minsann föll polletten ned. Den var ju hämtad från en landsplåga på 70-talet.

Så var så goda, lite nostalgi:

 

 

One Response to “Fascinerande”

  1. Maggan skriver:

    Jösses, den hade jag glömt… Nu lär den sitta i huvudet resten av dagen. Nåja, lite underhållning vid skrivbordet skadar inte ;-)

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu