Lite lördagsarbete

maj 10th, 2014

Har inte riktigt haft ork att blogga de sista dagarna, men nu ska jag ta mig i kragen.

Efter några dagar med välbehövligt regn, var det perfekt jobba-i-trädgården-väder idag. Jag fick inte alls gjort vad jag planerat, men i sakta mak så har jag i alla fall börjat plantera över tomater och paprikor i sina permanenta krukor. Jag kollade upp när jag gjorde det förra året, och det var faktiskt bara två dagar senare. Men vilken skillnad det är på plantornas storlek!

 

002

 

Jag har bra många plantor kvar, men resten får vänta tills jag hunnit få ut en del annat på sina rätta ställen. Och inte ens då kommer jag att få plats med allt jag skulle vilja inne i växthuset. Men det är ju trevliga bekymmer. :-)

Jag är förresten väldigt nöjd med de självvattnande krukor jag gjorde förra året, de fungerade hur bra som helst. I inlägget visar jag riktiga krukor. Sedan övergick jag till hinkar som var både billigare och större. Jag gjorde en annan variant också – inte riktigt lika bra, men fungerande och enklare. Det är helt enkelt målarfärgshinkar där jag gjort en rad hål en bit upp och sedan fyllt med lecakulor upp till hålraden. En lagom bit gammalt utslitet lakan på lecan och sedan jord. Den idén snodde jag ur någon bok, tror jag.

Jag har sått morötter och rödbetor också, en rad av varje. Tänkte så i omgångar i år, för att kunna njuta lite längre.

2 Responses to “Lite lördagsarbete”

 1. Anette skriver:

  Klarar knappt av att läsa din blogg. Jag blir ju så himla avundsjuk :-) . Har i alla fall fått ner potatisar i 6 mjölkförpackningar, men blasten blir som en stör… För lite ljus antar jag.

  • KataM skriver:

   Var det inte du som skrev i någon kommentar om att man ska njuta av naturen, inte odla för det är det bara problem och elände med? Kände nog på mig att det var lite ”surt sa räven” över det. ;-)

   Men det tar sig nog med din potatis, ska du se. Nätterna där uppåt är ju så korta på sommaren, så växterna måste väl växa i rekordfart.

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu