Sommarvärmen är tillbaka

maj 17th, 2014

Det har nästan varit väl varmt idag, i alla fall i solen. I mycket sakta mak har jag fått lite gjort i trädgården, även om mycket också blev ogjort.

Jag har planterat ut lite selleri och sått märgärtor, de syns som små pärlor på bilden.. Med dem gjorde jag en tabbe. De är de högsta plantorna i baljväxt-landet, så de skulle naturligtvis stått i den nordligaste delen av bädden. Men där har jag redan hunnit så annat, som nu kommer att bli skuggat. Ja, ja, det är så dags att göra något åt det nu, det får bli som det blir. Men det är nedskrivet i min trädgårdskalender, så att jag ska tänka på det nästa år.

 

010

 

Jag skulle så palsternacka också, men därav blev det intet. Jag vet att jag tog med mig fröpåsen ut tillsammans med ärtorna. Men sedan var den plötsligt borta. Jag har väl hållit den i handen när jag gick för att hämta något och sedan lagt den ifrån mig på ett helt galet ställe. Jag har ägnat åtskilligt med tid åt att leta, till och med i ugnen, soporna, frysen och på toa. Men ingenstans har jag kunnat finna den. Jag blir så trött på mig själv ibland!

Men jag fick upp skuggväv (fiberduk) i växthuset och ordnade med ”stödsnören” för de tomater som ska bo där permanent. När jag tog bilden, stod fortfarande en del av plantorna ute, för att ge mig plats att arbeta. När jag väl flyttat in allt igen, blev det så trångt att jag inte kom åt att täcka ordentligt med fiberduk inför natten. Men om SMHI har rätt, ska temperaturen inte sjunka under sex grader, så det ska väl klara sig ändå.

 

011

 

Trängseln ska det väl bli bättre med, för en del plantor ska få stå ute dygnet runt när bara frostrisken är över. Att jag sått så många beror på risken för svinn. Förra året tog jag kål på två tomater, så det är bäst att ta till lite i överkant.

Comments are closed.


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu