Pulled pork

maj 21st, 2014

Jag har tänkt så länge att jag skulle prova, för det låter vansinnigt gott. Och nu hade de fläskkarré med kort datum till rejält nedsatt pris. ”Bäst att passa på”, tänkte jag, och passade på.

Kryddningen blir på mitt eget sätt. Egentligen ska man ha något med röksmak, har jag förstått. Men jag kör med vad jag har. Vilket just idag blev tomatpuré, citronrapsolja, vatten, svartpeppar, salt, cayennepeppar, lök och vitlök.  Sedan rörde jag ihop de blöta ingredienserna med kryddorna, lade allt i stekgrytan, vände köttet i ”kletet”, satte på locket och körde in hela härligheten i ugnen på svag värme. Nu ska de stå där ett antal timmar. Recepten är inte helt entydiga, möjligtvis beroende på att köttbiten kan vara av olika storlek och att det rekommendera gradantalet varierar lite.

Fint med mat som i stort sett sköter sig själv! I kväll får jag smaka.

 

003

2 Responses to “Pulled pork”

 1. Ann-Sofie skriver:

  Det är ju nästan för slumpartat för att vara sant. I morse funderade jag just på denna rätt. Vi skal prova den nästa helg men jag vet inte vad man lämpligen har till. Jag har läst ‘bulle’ någonstans men det låter sådär, tycker jag. Vad ÄR det du har på tallriken? Jag kan se ruccolan, men inte det andra du har till.

  • KataM skriver:

   Det är faktiskt LCHF-wraps. Fast jag hade ingen lust att kladda ned händerna, så jag gjorde dem små och lade alltihop på en tallrik istället för att ”slå in” köttet och salladen.

   Jag ska äta av köttet idag också och då tänker jag göra en sallad med bland annat rädisor och fetaost i. Det tror jag kommer att bli väldigt gott.

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu