Kort rapport

maj 28th, 2014

Det är si och så med orken just nu, så bloggen blir lite styvmoderligt behandlad. Men här kommer i alla fall en kort rapport från trädgården.

Mot grannen finns vad som en gång var en lång rabatt, men som med tiden av naturen själv blivit förvandlad till två mindre rabatter med ett gräsparti med några rosor mitt i. Nu förvandlar jag det till en lång rabatt igen. Jag tar en lite bit i taget. Gräver bort grässvålen, ogräsrensar något sånär, myllar ned lite naturgödsel och sätter dit blommor.

002

 

Blommorna är till stora delar rymlingar från rabatterna, mest akleja och humleblomster. En hobbe av ett grågrönt stort gräs förflyttade jag också. De sista av mina tobaksplantor och den enda kvarvarande solrosen får också vara med. Men en köpeblomma har det blivit, en storblommig brudslöja som doftar alldeles underbart.

004

 

Och sedan har jag, efter att ha pratat med pappa och bett om moraliskt stöd, bestämt mig för att offra rosorna. Det är något med just rosor, lite helgerån att göra sig av med. Men de är inte särskilt vackra i växten och verkar inte må bra. Dessutom står de så konstigt utplacerade. Grannen berättade att en tidigare ägare tog med sig rosor i flytten och det förklarar saken.

I år blir rabatten lite av ett provisorium. Jag sätter dit av de växter jag hittar, så att det ser skapligt ut. Om de överlever – jag skadar nog rotsystemen rätt ordentligt, för marken är svårgrävd. Sedan får jag lov att fortsätta med ogräsrensningen något år framöver, innan jag gör i ordning den på riktigt.

Comments are closed.


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu