Det artar sig!

maj 31st, 2014

Rabatten artar sig riktigt bra. Nu har jag satt dit några plantor silverek, som jag fick över när jag gjorde en av mina urnor mer somrig. Och så har jag fortsatt bygga på med stenar.

Det är inget traditionellt stenparti med sandjord i soligt läge. Här är lerjord i botten och skugga största delen av dagen. Så jag har köpt lite växter som verkar kunna tåla sådant och plockat en del från andra skuggiga partier i trädgården. Inte är det välgjort heller. Blir det kraftigt regn innan rötterna hunnit binda jorden, så kommer en del av den förmodligen att sköljas ut. Och stenarna på gången ligger för lågt, så där kommer det att bli översvämning. Det får jag fixa till när jorden under satt sig ordentligt.

 

003

 

Men trots allt det där så är jag riktigt nöjd. Det är så fint jämfört med tidigare. Särskilt nu när rhododendronen blommar som vackrast. Så plötsligt insåg jag att jag skulle vilja ha en sittplats med utsikt över härligheten. Särskilt en varm dag som denna, eftersom här är så behagligt skuggigt.

En stenbänk vore underbart, men de är inte gratis direkt. Men, men, man kan ju leka lite med vad man har. Efter lite rotande i förråd och här och där i trädgården, har jag nu en tegel-och-kalkstenspall. En lagom dyna hade jag och planket fungerar som ryggstöd. Lite vingligt är det, men inte mer än att det funkar. Trivs jag med att sitta här, får jag hitta på något bättre. Men just nu är jag väldigt nöjd med min nya sittplats.

 

004

Comments are closed.


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu