Tröjan växer

juni 25th, 2014

Tröjan av födelsedagsgarnet växer och är riktigt rolig att sticka.

 

002

 

Den stickas runt, men nedifrån och upp och jag har varit lite nyfiken på hur man gör ärmarna. Och nej, jag brukar inte läsa igenom hela mönstret innan jag sätter igång. Lite spänning i livet måste man ju ha! ;-)

Det visade sig att man skulle maska av femton maskor mitt under ärmhålet, och sedan lägga upp femtionio över de avmaskade på nästa varv. Det blev lite bökigt att sticka de första varven, men annars fungerade det bra.

Så här ser det ut just nu, mer som ett handtag än en ärm. Det ska bli roligt att prova och se om det blir bra när jag får den på mig också. Jag har lagt in en livlina ett par varv under avmaskningen, så att det blir enkelt att riva upp i fall att…

 

003

 

 

2 Responses to “Tröjan växer”

 1. Monica skriver:

  Så fin grön färg, lindblomsgrön kanske?

  • KataM skriver:

   Nu satte du myror i huvudet på mig. Det är en av mina älsklingsfärger, men jag har aldrig funderat så noga på vad den heter. Så jag sökte lite på nätet och kom fram till att den närmaste nyansen med ett riktigt namn är smaragdgrön. Om nu färginställningen på min skärm stämmer överens med verkligheten. Jag blir lite tveksam, för man brukar ju tala om smaragdgrönt gräs och det är inget särskilt gräsaktigt över den här färgen. Men när jag tittar på bilder av smaragder, så har faktiskt vissa av dem just denna färgen, medan andra är mer gräsgröna.

   Oj, långt svar! Men jag tycker att det där med färger och deras namn är så spännande.

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu