Påfyllt garnlager

juli 3rd, 2014

Jag har ju glömt att berätta om garnerna jag köpte när jag var i Skänninge.

Först blev det några nystan marinblå Mandarin petit, som komplement till de beige nystan jag fick kvar efter min Pi-tröja. Jag var på väg att beställa några nystan på nätet härom veckan, men det blev inte av. Och tur var väl det, för här var det bättre pris och inget porto. Ibland är det bra att inte vara för snabb.

 

092

 

Sedan köpte jag några härvor av ett bomullsgarn 8/4. Stickade en tröja i ett sådant garn, fast av annan sort, i höstas och blev så nöjd. Planen är att använda samma mönster, men göra ärmarna hellånga. Eller gör jag den uppifrån och ned. Det är så skönt att slippa sy ihop – jag har nog blivit lite lat. ;-)

 

088

 

Egentligen borde det ha slutat där, jag behöver verkligen inte mer garn. Men så fick jag syn på en korg med ett garn jag stickat i tidigare och gillar. För tio kronor nystanet! Det kändes nästan brottsligt att inte slå till. Tyvärr var färgerna inte riktigt mina. Mest pasteller, få nystan av varje färg. Men det fanns tio nystan av en starkare rosa, som jag tyckte var okej. Jag köpte dem alla.

 

090

 

Bara bomull den här gången alltså. Det känns inte helt optimalt. Bomull är inget vidare för vare sig miljön eller dem som arbetar med det, så jag försöker vara återhållsam med det. Men å andra sidan, kläder jag stickar själv får ett lååångt liv, så miljöbelastningen blir nog inte så stor trots allt.

Comments are closed.


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu