Tröjan är klar

oktober 21st, 2013

Riktigt bra blev den, tycker jag.

Det var ett svårt garn (Järbo 8/4) att sticka riktigt jämnt med. Men vaddå, det ska väl synas att det är handgjort. ;-)

Lite gjorde jag om mönstret. Jag satte ihop fram- och bakstycket genom att maska av axlarna tillsammans. Både enklare och snyggare än att först maska av och sedan sy ihop. Av det följde att jag fick göra halskanten på rundstickor. Enligt mönstret skulle man först sy ihop ena axeln, sedan sticka ringningen fram och tillbaka och till sist sy ihop andra axeln. Ja, och så gjorde jag halskanten bredare än vad mönstret sa.

Halsen avmaskade jag med en av de mer elastiska metoderna i boken jag köpte. Det blev riktigt bra.

Ärmarna blev också snygga, lite tulpanformade nedtill, men bara så att man anar det. Fint också med vikkanten. Gillar när det är slätstickning hela vägen, utan att det rullar sig.

 

006

 

3 Responses to “Tröjan är klar”

 1. Monika skriver:

  Du ska va mycket stolt över den tröjan. Den blev jättefin!
  Att ärmkanten inte rullar sig förstår jag eftersom du stickat o vikt in, eller hur? Snyggt. Men nederkanten?- att inte den vill rulla sig- vad har du gjort åt det?
  Himla snygg! grattis.
  hälsningar Monika.

  • KataM skriver:

   En aning rullar sig faktiskt nederkanten, men inte så mycket som jag trodde att den skulle. Den enda jag har gjort är att blocka den. Tätt med nålar och ordentligt med vatten ur sprayflaska.

 2. Gunilla skriver:

  Mycket fin tröja! Halskanten har en snygg rundning och så gillar jag ärmar som sitter liiite löst, som den här ser ut att göra! Då fastnar de inte en bit upp på armen utan håller sig raka.
  Kram!

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu