Ny stickning

juli 4th, 2014

Det är inte så ofta jag har flera stickningar på gång. Men nu kände jag att jag ville ha en social stickning, utöver tröjan jag håller på med. Stora delar av den är oproblematisk, nu när jag fått det att bli bra i halsen. Men partier av den kommer att kräva eftertanke och räknande och därmed ostördhet, och det finns lite sociala sticksammanhang i framtiden. Så, en social stickning var det!

När mamma köpte garn till en sjal, kom jag på att det är ju det, jag vill göra av mitt röda merinogarn. Det var ett av de första ”riktiga” garnerna jag spann, så det har legat och väntat i många år. Jag kommer inte att göra av med allt, men lite är bättre än inget.

Det får bli det mönster som allmänt går under namnet Feather and Fan. Men efter att ha läst det här, inser jag att det antagligen skett en förväxling en gång i tiden. Och här uppstår en filosofisk fråga. Om det här mönstret ursprungligen kallades Old Shale, men nu kallas Feather and Fan av det flesta, trots att det namnet från början var upptaget av ett annat namn – vad ska jag då kalla det jag stickar?

Strunt samma! Mönstret är fint, de lätta färgskiftningarna i garnet likaså. Så jag stickar vidare, oavsett vad det är jag gör.

 

015

5 Responses to “Ny stickning”

 1. Karin Möller Olsson skriver:

  Old fan förstås!

 2. gunvor skriver:

  I mitt huvud går den under namnet den isländska schalen, för så hette mönstret till de stora vita schalarna som jag stickade för länge sedan.

 3. Karin Möller Olsson skriver:

  Nej, old fan tycker jag nog. När fan blir gammal, osv…

 4. Cecilia skriver:

  Vackert oavsett namn men sådant där är lite spännande. Undrar när och hur namnet började ändras… Förstår att garnet känns särskilt, också!

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu