Marknadsdag igen

juli 13th, 2014

Andra söndagen i juli är dagen för min favoritmarknad, den på Ull&Garn. Den är liten och gemytlig och full av hantverk. Vädret var lite sådär, men regnet kom inte förrän på slutet.

001

 

002

 

Min ständiga favorit är Marianne-med-sockstickningsmaskinen. Den är så rolig att titta på och hennes alster – inte bara sockor, förresten – är så fina.

 

003

 

 

009

 

Den här gången hade hon också en utställning med saker från en folkhögskolekurs kring återbruk. Där fanns en del riktigt fina saker. Bäst var tavlan med ett broderat knyppelmönster (syns inte så bra, tyvärr), den tygfodrade väskan av kaffeförpackningar…

 

004

 

…och korgen flätad av björkkvistar och jeanstrasor.

 

006

 

Själv satt jag och spann på slända. Det var första gången jag inte var där bara som besökare, och det var riktigt trevligt. Det verkar finnas en nyfikenhet på att spinna, jag fick flera frågor om var man kan köpa sländor. Ölands Ullcentrum var det enda jag kunde komma på, ”min” sländbutik har tyvärr upphört. Men turligt nog hade jag tagit med mig min första slända, gjord av rundstav, ett trähjul av pysseltyp och en lite skruvkrok. Så jag kunde i alla fall tipsa om hur man enkelt och billigt kan tillverka en själv.

Det var en trevlig dag, men lång, eftersom jag skulle hinna med blomvattning och söndagsmässa innan marknaden. Så nu är jag trött och ska göra kväll.

Comments are closed.


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu