Lite smått och gott

augusti 25th, 2014

Kålodlingen blev inte någon jättesuccé i år. Bland annat odlade jag kålrot, som blev liten och ynklig, men ändå ätbar. Idag stuvade jag några av dem och åt tillsammans med en nyupptäckt korv, Grov filékorv från Slaktarkorv. 99%kött av god kvalité och inga kolhydrater. Jag blir så glad av bra mat!

014

 

Det mesta av löken är skördad och har legat och torkat ett tag. Nu är den upplag i en skål som ska få pryda köket..

011

 

Jag har en ek som krukväxt, som står inne vintertid och ute på sommaren. I år har jag fått någon konstig larv på den. De äter ena sidan av bladen, som får fula fläckar. Själva är de små, genomskinliga så att man ser bladens gröna färg genom huden och inbäddade i något slemmigt, geléartat. Måste ta reda på vad det är, har aldrig sett sådana larver förr.

006

2 Responses to “Lite smått och gott”

  1. Ann-Sofie skriver:

    Det är så gott det där man skördar själv. Oavsett hur lite det är skall det ätas upp hemma hos oss. Kålen fick jag äntligen ordning på i år. Grästäckning kombinerat med kallvattensduschar så snart kålfjärilarna började flyga gjorde susen.

    • KataM skriver:

      Förra året grästäckte jag kålen och den blev så fin. I år hade jag så mycket åkersniglar som åt på den och jag ville inte göra det extra fuktigt och trivsamt för dem, så jag skippade täckodlingen. Nästa år ska jag nog täckodla igen, sniglar eller ej, så får jag se hur det går.:-)

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu