Astrar och skelettfynd

augusti 23rd, 2014

Mina dahlior i terrasskrukan har inte alls velat sig i år. De brukar vara så fina, men nu är det minst en månad sedan jag såg en enda blomma, och bladverket har inte varit särskilt vackert heller. Så igår köpte jag några höstastrar att sätta dit i stället, och när regnet upphörde och solen tittade fram på eftermiddagen gick jag ut och fixade till det.

När jag klippt bort grönskan, gjorde jag ett skelettfynd. Det var inte helt oväntat. Jag såg för ett tag sedan att det låg en död fågel där och bestämde mig för att låta naturen ha sin gång. Det var inte mycket kvar, jag trodde nog att fjädrarna skulle klara sig längre. Med lite fantasi kunde jag nästan låtsas att jag var en paleontolog på jakt efter dinosaurieskelett. ;-)

005

 

Nu är astrarna på plats och det ser mycket bättre ut. Jag petade ned lite vårlökar också, som jag hoppas ska titta fram tidigt när det blir så dags.

007

One Response to “Astrar och skelettfynd”

  1. Anette skriver:

    Sitter som vanligt och är avis på dina vackra planteringar och alla dina odlingar! Vi verkar få gul lök i år :-) . Och potatis förstås, det är jag bra på att odla… Morötterna kan hittills bäst användas som tandpetare. Konstigt att det blir ett skelett bara kvar efter så kort tid!

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu