Idag

september 12th, 2014

En av mina rosor blommar vackert.

004

 

Flyttfågelsträck drar fram över himlen.

003

 

Jag har skördat mina auberginer. En var en siamesisk tvilling.

001

 

Auberginerna ligger nu i torken tillsammans med tomater och fänkål.

Det är inte så lätt att veta hur man ska göra med torkningen, eftersom uppgifterna inte är samstämmiga när man läser på. I instruktionen till torken står det till exempel att grönsaker ska torkas i 70 grader, medan en av böckerna jag lånade säger 50 grader. Så jag går den gyllene medelvägen och provar med 60. Högre temperatur gör så klart att det går fortare, men låg temperatur bevarar näringsämnena bättre.

Jag önskar nu att jag hade köpt fler ollor och fler underlägg för grönsaker med högt vatteninnehåll. Men samtidigt ville jag ju testa om det här var något för mig innan jag lade ned de extra pengarna. Det får bli en komplettering nästa år.

2 Responses to “Idag”

  1. Cecilia skriver:

    En sådan fantastisk ros! Jag är verkligen imponerad av och lite avundsjuk på hur mycket mat du faktiskt odlar själv och tar hand om på bra sätt! Hörde ett program på radion idag där de beskrev en metod att ”färskfrysa” som gick ut på att man tog hål i cellväggen på tex spenat blad och fyllde cellen med sockervatten…så korkat!!!
    Torkad mat har människor och djur ätit i hundratals år och mått bra av, vi behöver inte mer socker i våra grönsaker!

    • KataM skriver:

      Var tvungen att lyssna på programmet och kan inte annat än att sucka och skaka på huvudet. Ska vi nu ha ännu mer socker i vår redan översockrade mat?

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu