Ny mobil

september 29th, 2014

Det är ingen stor åtgång på mobiler hos mig, direkt. Den första köpte jag vid sekelskiftet, i samband med att jag skaffade bil. Det kändes tryggt, om något skulle hända. Sex – sju år senare tappade jag den så olyckligt att den sprack, så då var det bara att dra iväg och köpa en ny. Jag var riktigt irriterad på expediten som ville sälja mig något med en massa finesser jag inte ville ha och pracka på mig ett nytt abonnemang som inte alls passade ihop med mina mobilvanor. Till sist fick jag i alla fall köpa den mobil jag ville och den har fungerat perfekt.

Men de senaste veckorna har den betett sig konstigt när jag laddat den. Kanske var det bara batteriet som började bli utslitet, men när jag googlat lite insåg jag att ett nytt originalbatteri kostade lika mycket som en ny mobil av samma slag och en kopia var bara hundralappen billigare.

Så idag travade jag in på Kjell & Company, sa att jag vill ha en enkel mobil för att ringa, messa och använda som väckarklocka – inget mer. Och den trevlige unge mannen plockade fram två telefoner, accepterade omedelbart mitt val av den billigaste och hjälpte mig att flytta sim-kortet. Fast varken han eller kollegan lyckades öppna den nya mobilen. Det var jag som efter en del klurande löste det problemet. Vilket teknik-geni man är! ;-)

Det blir nog bra det här, den verkar funka som den gamla fast med några ytterligare funktioner, så jag behöver inte bry min hjärna så värst. Det enda jag inte gillar är att man inte kan komponera sin egen ringsignal. Det har varit så skönt att ha en helt unik, så att det inte varit någon tvekan om att det var just min mobil som ringde. Men jag vänjer mig väl.

299 kronor kostade kalaset. Det känns klart överkomligt.

001

4 Responses to “Ny mobil”

 1. Cecilia skriver:

  Jag höll också fast vid det konceptet till för ett år sedan. Nu har jag en smartphone och allt dummare blir jag…dessutom trasslar den nu, ett år gammal!

  • KataM skriver:

   Jo, ju häftigare teknik desto mera krångel, verkar det som. Vilket är en av anledningarna till att jag vill hålla fast vid stenåldersmodellen så länge det går.

 2. Anette skriver:

  Samma här. Höll mig länge till en vanlig nokia. Nu är jag ajfånfrälst ;-)

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu