Om avslutande och kommande odling

september 30th, 2014

SMHI hotar med bara någon plusgrad i natt. Så nu har jag plockat in alla tomatkart.  Jag har ingen förhoppning om att alla ska bli röda och granna, för vissa är väldigt omogna.

001

 

Min tur till Motala igår handlade inte bara om att köpa en ny mobil. Tvärt om hade jag en lång lista med saker jag vill passa på att handla när jag ändå var där. Jag gillar inte att gå i affärer, det är bara rörigt och jag blir trött och slut. Så det är lika bra att samla ihop en massa och ta allt på en gång, så förstör jag bara en dag i alla fall.

En av sakerna på listan var en växtlampa som jag dels vill ha över mina kryddväxter på vintern, dels till mina frösådder när den tiden kommer. Jag stod länge och tvekade mellan två lampor. Dels en med ett rosa ljus som stimulerar snabb tillväxt, dels en med ett vitt ljus för en mer långsam växt. Till sist blev det den rosa. Det verkar rätt för kommande sådder och jag vill ju faktiskt att kryddorna ska växa fort de med, så att jag kan skörda mycket av dem. Vi får se om det funkar.

Ljuset är verkligen – annorlunda. Det syns inte jättemycket på plantorna.

005

 

Men håller man handen intill lampan så blir det tydligt hur rosa ljuset är. Och skuggorna den kastar blir jättehäftiga, gröna och gula i kanterna. När mörkret faller känns köket nästan lite overkligt, som om jag befann mig på en främmande planet belyst av en röd (nåja, rosa då) dvärg.

(Möjligtvis indikerar den associationen att jag sett några för många avsnitt av Star Trek på raken. ;-) )

007

Comments are closed.


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu