Ödeläggelse i inomhusodlingarna

november 26th, 2014

Jag tänkte att jag skulle odla bladgrönt i krukor i vinter. Så jag sådde amarant, tänkte att de röda bladen kunde liva upp öga såväl som gom.

Det började bra, fröna grodde, hjärtbladen visad sig och stängeln växte till sig. Tills plötsligt den ena började vissna. Och sedan den andra. Och den tredje. Tillsist låg de där alla tre som sorgliga röda streck på den bruna jorden.

001

 

Det är sorgmyggans larver som varit framme och mumsat på rötterna. Jag har läst att de kan gå illa åt späda plantor, men aldrig upplevt det själv.

Funderar på om jag ska stoppa jorden i ugnen för att försöka bli av med de små odjuren eller om jag bara ska slänga ut den. Eller låta jorden torka ut, det tror jag inte att de trivs med. Hur som helst borde jag skaffa sådana där gula klistergrejer som de vuxna djuren fastnar i. Jag vill bli av med dem innan det blir såningsdags framåt våren.

Sticklusten har varit helt borta den sista veckan. Har inte rört tröjan sedan sista stickcaféet för säsongen förra tisdagen. Men jag har stickat en provlapp. Funderar på att vara med i Tålamodspåsens advensstickning. Något sådant har jag inte gjort förut och det kanske kan väcka lusten till liv. Vi får se, det är ju några dagar kvar.

Comments are closed.


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu