Osedvanligt klantigt!

december 18th, 2014

Eftersom jag gått ned i vikt, har min älskade vadmalskjol varit för stor ett par år och knappt hållit sig uppe. Idag fick jag plötsligt nog och bestämde mig för att sy in den. Den är enkelt sydd, i två våder med resår i midjan, så jag tänkte klippa isär den längst upp där bak, sätta i ett blixtlås som jag lämpligt nog hade hemma och göra en riktig linning. Så jag mätte och klippte och satte sedan på mig kjolen för att se hur mycket jag skulle ta in i midjan – och upptäckte att jag klippt i framvåden. Hur klantig får man vara?!?!

Nåja, problem är till för att lösas. Nu klipper jag i stället upp hela kjolen framtill, sätter i blixtlåset längst upp och gör en falsk knäppning med knappar som jag också hade. Linningen får bli i ett tunnare svart tyg. Visserligen har jag kvar av vadmalen, men den är så tjock att det inte kommer att fungera vid fickorna om jag tar den. Så här någonting kommer det att bli. Förhoppningsvis blir jag nöjd.

001

Comments are closed.


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu