Improviserar…

januari 12th, 2015

…mig fram med puffen. Jag hade tankar på hur jag skulle göra, men har gått ifrån dem flera gånger redan. Det är ett kul sätt att arbeta på, även om resultatet inte alltid blir som man hoppats. Hittills är jag i alla fall nöjd.

Att klä in locket med ylletyg och stoppning verkade vara det enklaste, så jag började där. Kanten var lätt att klä, bara en smal remsa tyg och häftpistol – gjort på nolltid.

003

 

Stoppningen krävde fyra lager vadd. Jag använde locket som mall och sydde sedan ihop lagren med en rad stygn runt om innan jag renklippte kanterna. Sedan formsydde jag tyget i hörnen och säkrade det runt stoppningen med långa stygn. Inte så vackert, men det kommer ju inte att synas.

012

 

Nu håller jag på att sy fast dynan på ovansidan, Förhoppningsvis blir jag klar med det i morgon. Sedan måste jag bestämma mig för om jag ska ta mig an skinnsömnaden eller yllebroderiet först. Det kan hjärnan få jobba med medan jag sover.

015

One Response to “Improviserar…”

  1. Anette skriver:

    Så spännande! Ska bli roligt att se fortsättningen.

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu