Tjugondag Knut…

januari 13th, 2015

…och julen är nedplockad och undanstoppad. Det känns bra, för jag har nästan vårkänslor, fast jag väl vet att halva vintern är kvar. Men är det fem plusgrader och barmark, så är det.

Fåglarna är riktigt i farten runt mina matplatser. Roligast just nu är det med hållaren för burkar med jordnötssmör som jag köpte i höstas. Jag dröjde med att sätta upp den och sedan tog det tid innan fåglarna hittade dit. Ett tag tänkte jag att den kanske satt lite för oskyddat. Men nu har de hittat den och det är en ständigt ström av fåglar som flyger dit.

cats

Roligast är det nog med skatorna. De har ingenting att sitta på när de ska försöka få sig en smakbit. Så de flaxar för allt de är värda för att försöka hålla sig i luften ett par sekunder och hinna stoppa in näbben och nappa åt sig något. Tyvärr går det för snabbt för att kunna fotas.

 

 

One Response to “Tjugondag Knut…”

  1. Anette skriver:

    Om du skulle vara häruppe skulle du inte känna några vårkänslor ;-) . Men det blir ju ljusare nu hela tiden. Visst är fåglarna kul att sitta och studera! Och håller med OJ så skönt att få undan alla förb…ade tomtar!

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu