Börjat brodera

januari 28th, 2015

Nu har jag hittat ett fungerande sätt att föra över mönstret på tyget. För att slippa besväret med rapportering – och för att det är kul att improvisera – komponerar jag blomtserrankan efter hand med hjälp av ett antal mallar. Jag har slaktat några plastfickor och prickat konturer med nål.

007

 

Sedan punsar jag med hjälp av potatismjöl. En nödlösning i avsaknad av krita, men det funkar bra…

010

 

 

…med undantag för att det inte sitter. Så till sist fyller jag i med skräddarkrita. Sedan är det bara att sy.

011

 

Tanken är att jag ska brodera en grön slinga längs tråckelsömmem mellan raderna.

Konturerna broderar jag helst utan sybåge, den får vänta tills det blir dags för bottensömmarna. Garnet är entrådigt ullgarn, jag har massor liggande som jag oftast inte vet var det kommit ifrån. Efter mycket tvekan bestämde jag mig för att använda mig av dubbelt garn. Kanske får jag variera mig och ta det enkelt till de mindre formerna. Om man har gjort så traditionellt har jag ingen aning om, men det här är en lek på mina villkor så här är det jag som bestämmer. ;-)

5 Responses to “Börjat brodera”

 1. Ann-Sofie skriver:

  Oj vad det kommer att bli snyggt. Detta projekt vill jag verkligen följa.

  • KataM skriver:

   Tack för pepp! Själv ropar jag inte hej förrän broderiet är klart och fäst vid puffen. Men det har potential, så jag hoppas på det bästa. :-)

 2. Anette skriver:

  Det ser verkligen ut att båda gott! Och så härligt när man får göra allt på sina egna villkor.

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu