Jag lånade en receptbok på temat ägg och hittade något jag ville prova; gratinerad avokado med äggula i hålet. Nu kan jag ju sällan avhålla mig från köksexperiment och jag hade en avkadohalva och en äggvita över. I avokadon stoppade jag i lite knaperstekt bacon och lade över en crème fraiche-röra. Äggvitan blandade jag med kryddor, grädde och ost och lade i en liten form att gratineras.
I receptet fanns en blandning med olja och lite kryddor som man sedan skulle ringla över avokadon innan servering. Jag gjorde min egen variant (surprise!) och eftersom jag gjort lite väl mycket, lade jag en del av det över ”omeletten” tillsammans med lite färsk krasse.
Det blev gott och skall göras om.
Det ser gott ut, alltsammans. Måntro jag skulle ta mig en tur ut i köket och få något i magen….
Skatorna är smarta ,men snöhyveln ser spännande ut. Tack! Och kroppkakorna snart klara, jag blir så sugen. Mamma.