Grytlappar och psykbryt

februari 20th, 2015

Efter att ha ”lus-tittat” på instruktionsvideon för dubbelstickning insåg jag att jag missat den lilla, lilla detaljen med att sno garnerna om varandra i början på varje nytt varv. När jag väl fatta den självklara lilla saken, gick det snabbt att sticka grytlapp nummer två, sy ihop ettan i kanterna och blocka dem.

Idag satt jag mig så ned för ar att virka dit ett par hankar.

Det är ju inte precis textilhantverk på någon högre nivå och dessutom är det bara ett par veckor sedan jag gjorde det senast. Lätt och enkelt gick det då, det satt liksom i ryggmärgen.

Men idag! Jag fick inte till det hur jag än gjorde, kunde bara inte begripa hur man ska bära sig åt för att virka runt en kedja med luftmaskor. Efter fem, sex försök fick jag ett mindre psykbryt. Det gick över när jag insåg att det nog borde finnas en beskrivning på nätet. Två sekunders titt på en YouTube-video, så var jag på banan igen. Fast lite förnedrande kändes det att vara tvungen att ta hjälp för en sådan sak. Nå’n där ute som har en vettig hjärna till salu? ;-)

Nåja, nu är de klara. Kanterna är lite småfula på sina ställen, men man kan ju inte räkna med perfekt resultat på första försöket med en ny teknik. Så jag är nöjd och de kommer att bli en ny fin lime-detalj i mitt lime-iga kök.

004

2 Responses to “Grytlappar och psykbryt”

  1. Anette skriver:

    De blev så läckra. Älskar färgerna! Tanken slog mig när du berättade om den öppna kanten att det nog ”bara” var att vrida trådarna men man vill ju inte förhäva sig och påstå att man är någon expert :-D .

    • KataM skriver:

      Jag kan bara inte begripa att jag inte fattade det själv. Men jag hade inte uppfattat den instruktionen i videon, utan var helt övertygad om att jag följde den till punkt och pricka.

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu