Riktigt nöjd

mars 30th, 2015

Det är vad jag är med tröjan.

015

 

Jag har inte detaljstyrt färgerna, utan mest sett till att mörkt och ljust samt grupperna rött/blått/grönt/gult varit något sånär jämnt fördelat. Undantaget är kanterna som alla är stickade med samma mörkt vinröda garn.Ett varv plus avmaskning har jag gjort med det för att få något markerade kanter.

Jag stickar nästan alltid ganska vida ärmar med en smal kant. Den här gången gjorde jag istället en lång, tajt resårmudd. Eftersom jag bytt färg på varje varv ville jag inte ha så framträdande aviga maskor. Därför blev det en resår med två räta, en avig.

017

 

Halsen är stickad på samma sätt, fast mycket smalare.

020

 

nederkanten blev helt enkelt en fåll med ett avigt varv i vikningen.

018

 

Nu tänker jag faktiskt göra stickuppehåll över påsk. På så sätt kanske jag kan komma någon vart med broderiet. Det är väldigt roligt när jag väl sätter mig med det, men sätter jag igång med en ny stickning nu, kommer den att locka alldeles för mycket.

4 Responses to “Riktigt nöjd”

 1. Anette skriver:

  Du har verkligen all anledning att vara mycket nöjd! En så härligt tröja!!

 2. Cecilia skriver:

  Helt fantastisk! Passar till nästan allt, dessutom. Hm, om jag skulle restgarnsrota lite grand… :-)

 3. Monica (syssling) skriver:

  Jättesnygg. Du har all anledning att vara nöjd, jag hade aldrig pallat med att byta färg varje varv. Jag är djupt imponerad.

  • KataM skriver:

   Jag fasade lite för alla färgbyten innan jag satte igång. Men när jag väl kom på hur jag skulle göra dem, var det faktiskt inte jobbigt alls.

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu