Systra-dag

maj 4th, 2015

I lördags åkte Syster Yster och jag på Norra Vätterns konstrunda. En riktigt bra dag, trots att vädret var lite halvdant. Hon kom redan på fredagskvällen och då lade vi in rutten. Det finns inte en chans att besöka allt på bara en dag, så det gäller att prioritera och planera. Det är en rolig runda, för det finns så många tekniker representerade, även en del som är mer konsthantverk än ren konst, och nivån sträcker sig från etablerade konstnärer till lite mer av nybörjare.

Ett av stoppen var vid Stjernsunds slottscafé och där var lokalen och omgivningarna mer imponerande än konsten. Tänk att sitta och fika här! Bredvid låg toaletten, med samma underbara utsikt. Vi var väldigt överrens om att så skulle man gott kunna bo.

001

 

Utanför stod den maffigaste lärk jag någonsin sett och med alldeles nyutspruckna barr.

015

 

012

 

Ett av stoppen var Askersund, där det finns affär/café med kvalitetschoklad. Egentligen äter jag ju inte godsaker, men ibland gör jag undantag. Att välja bland allt smaskigt var inte lätt, så vi kom överens om vilka två vi helst ville smaka och delade dem. Det var, som jag brukar säga, inte ett dugg äckligt. ;-)

021

020

 

Och så blev det faktiskt lite konst köpt. Vi besökte en konstnär som vi båda fastnade för förra året. Då velade jag fram och tillbaka, men avstod till slut. Nu hade jag lite presentpengar att ta av. Fast man fick inte ta med tavlor medan rundan pågår, så jag ska få ett paket på posten. Kul att ha något att se fram mot.

Tyvärr är min ork inte den bästa, så sådana här äventyr brukar resultera i några dagars ordentlig trötthet. Därför gjorde jag inte ett jota i går och lika illa är det idag. I morgon ska jag in till Motala och besiktiga bilen, så då gäller det att vara tillbaka på banan.

One Response to “Systra-dag”

  1. Cecilia skriver:

    Låter som en trevlig dag i gott sällskap! Bra för själen!

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu